Online bijeenkomst Productiewerkgroep met twee actuele thema’s:
Opleiding van Operators en Overschakelen naar een Contract Manufacturing Organisatie (CMO)

Opleiden van operators met Training Within Industrie (TWI) – Rene Weltevreden - Smit en zoon
Training With Industrie (TWI) kent zijn oorsprong al uit de jaren ’40, waar het programma een doorslaand succes was voor de oorlogsindustrie. Het programma kenmerkte zich om snel ongeschoolde arbeiders op te leiden, ter vervanging van geschoolde arbeiders die als soldaat naar Europa en Azië naar het front werden gestuurd.

Nadien is deze aanpak verder ontwikkeld in Japan zoals binnen Toyota. Het is de basis voor Toyota’s succes dat breed bekend is als ‘Lean Production’. Binnen Smit en Zoon is een vervolg gegeven aan deze aanpak, en zij delen graag deze aanpak met jou.

Een “new biopharma Factory en de impact van overschakelen naar een CMO (Contract Manufacturing Organisatie) - Albert van Maren - FujiFilm
Naast de impact van de Covid-19, en de impact van lagere/fluctuerende volumes is Fuji gelijktijdig bezig met een nieuwe fabriek, waar materiaal gemaakt gaat worden voor de biopharma, een business die al een stevige groei doormaakt, maar door Covid-19 nog een extra spurt krijgt. Tijdens deze sessie liet Fuji zien hoe het eraan toegaat bij het omschakelen naar een CMO binnen deze tak van de industrie. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen ten opzichte van de huidige productie? En tegen welke grote en kleine issues lopen ze aan? Een heel interessant onderwerp, zeker als je als bedrijf wendbaar moet worden om te switchen naar een andere business. 

Dit heb jij nodig om mee te doen:
Een laptop/computer met camera, microfoon en internetverbinding
Een fijne bureaustoel
Goede koffie of een pot thee

Programma:

09:30-09:35 uurWelkom (vanuit bestuur)
09:35-10:30 uurOpleiden van Operators door TWI - Rene Weltevreden,
Smit en Zoon
10:30-10:40 uurPauze
10:40-11:25 uurNew biopharma Factory en Impact omschakelen naar CMO organisatie - Albert van Maren, FujiFilm
11:25-12:00 uurLedenrondje