Risicomanagement: terug naar de eenvoud in een complexe wereld

De PWG-werkgroep nodigt je graag uit voor een interactief webinar op 25 mei. Het onderwerp is risicomanagement: terug naar de eenvoud in een complexe wereld, door Martin van Staveren.

Essentie van risicoleiderschap
We werken dagelijks in een dynamische en complexe wereld, met volop onzekerheden. Een wereld met ‘wicked problems’, wilde vraagstukken zonder simpele oplossingen. Daarbij worden steeds hogere eisen gesteld aan bijvoorbeeld veiligheid, leveringszekerheid, kostenbeheersing en duurzaamheid. Het gangbare, op beheersing en controle gerichte risicomanagement schiet hierbij flink tekort. Risicoleiderschap, voor en door iedereen, biedt een aantrekkelijk, eigentijds alternatief voor de dagelijkse praktijk. Dit interactieve webinar gaat over het waarom, wat en hoe van risicoleiderschap. Na dit webinar herken je de essenties van risicoleiderschap én kan je die toepassen in je eigen, dagelijkse praktijk.  

Martin van Staveren
Dr. ir. Martin van Staveren MBA doceert, adviseert en schrijft over omgaan met risico’s binnen organisaties. Hij is onder andere kerndocent risicomanagement, Universiteit Twente en doceert in diverse collegereeksen van Nyenrode Business Universiteit. Hij adviseert bedrijven en overheidsorganisaties, in tal van sectoren en op alle niveaus. Hij is auteur van de boeken Risicogestuurd werken (2015) en Risicoleiderschap (2018). In 2020 verscheen zijn nieuwste boek Iedereen Risicoleider: Waardevolle doelen realiseren én behouden in een onzekere wereld.

Sessie via Teams
Het webinar gaat via Teams. Je krijgt ter inspiratie een gehele nieuwe kijk op risicomanagement. We vragen je als voorbereiding alvast een risico uit de eigen praktijk te benoemen.

Kennisdelen: Hoe ziet mijn risicomanagement eruit?
In het tweede deel van het webinar maken we kennis en delen we informatie uit de praktijk. Wat kan aan de orde komen:

  • In welke mate pas je risicomanagement toe?
  • Wat zijn de valkuilen – en successen?
  • Terug naar de eenvoud, wanneer?

Aan het eind van het tweede deel doen we ook het zogeheten ledenrondje.

Programma:

08:45 - 09:00 uur Inloop en (op afstand) bijpraten
09:00 - 10:15 uurStart online bijeenkomst
Risicomanagement: terug naar de eenvoud in een complexe wereld
- Martin van Staveren
10:15 - 10:20 uurKorte pauze
10:20 - 11:00 uurKennisdelen: risicomanagement, in de dagelijkse praktijk
In welke mate pas je risicomanagement toe?
Wat zijn de valkuilen - en successen?
Terug naar de eenvoud, wanneer?

Ledenrondje
11:00 uurEinde